Tříkrálová sbírka v Dobříši

11.12. 2008 Autor Michal Němeček Komentáře Komentáře (0) Kategorie Články Hodnocení 0.00 Přečteno x2106

Do Vánoc již mnoho času nezbývá a jejich krásnou součástí je také svátek Tří králů. S ním souvisí již tradiční Tříkrálová sbírka. Dobříšská Farní charita se opět do této sbírky zapojí jak v Dobříši, tak v okolních vesnicích, a proto jsou její přípravy v plném proudu.

Byla bych velmi ráda, kdyby se letos, resp. na začátku roku 2009, do ní zapojilo co nejvíce skupinek. Bude vítán každý, kdo bude ochoten pomoci, především mladší lidé, kteří se řádně "tříkrálově" odějí a budou vybírat do kasiček.
V letošním roce jsme z Tříkrálové sbírky získali pro Farní charitu 46 000 Kč, které jsou využity v rámci sociálního projektu adopce na dálku pro malou Shamin z Ugandy a děvčátko z Indie, na pomoc dětem ve Středoafrické republice a v neposlední řadě jsme také z těchto peněz poskytli příspěvek na sluchadlo pro malou hluchou dívenku. V příštím roce bychom chtěli v tomto projektu pokračovat a výtěžek z Tříkrálové sbírky nám poskytuje základní finanční prostředky. Děkuji předem za každou pomoc.
Požehnané a milostiplné svátky vánoční a hodně štěstí, zdraví a Božího požehnání v novém roce 2009 přeje všem čtenářům Tomáše Farní charita v Dobříši.

Jana Svobodová, ředitelka FCH v Dobříši