Dar pro Hospic

17.3. 2009 Autor Michal Němeček Komentáře Komentáře (0) Kategorie Články Hodnocení 0.00 Přečteno x2440

Po staletí křesťané vědí, že půst není jen otázka „málo jíst". Jde o mnohem hlubší přípravu na setkání s Bohem. Především modlitbou, ale nejen.

foto M. NěmečekV modlitbě se čtením (v breviáři) se na úterý 3. postního týdne čte z kázání svatého Petra Chryzologa, biskupa následující úvaha:

„...jsou tři věci, na nichž stojí víra, spočívá zbožnost a trvá ctnost: modlitba, půst a milosrdenství. Kvůli čemu modlitba klepe, to půst vyprošuje a milosrdenství dostává. Modlitba, milosrdenství a půst, to je trojice tvořící jednotu a dávající si navzájem život.

....Člověče, tvé milosrdenství by se mělo řídit následujícím pravidlem: Jakým způsobem, nakolik a jak rychle chceš ty sám dosáhnout milosrdenství, tak rychle, tolik a takovým způsobem se ty slitovávej nad druhými..."

 

Je zvykem, že křesťané během postní doby ušetřili svým postem nějaké prostředky, které posléze věnovali na dobročinný účel. Také v naší farnosti se chceme k této výzvě přidat, a proto od 4. neděle postní bude v dobříšském kostele kasička. Prostředky, které takto získáme, pak na zelený čtvrtek při obětním průvodu přineseme před Pána. Tyto prostředky podle rozhodnutí Pastorační rady odešleme na podporu Hospice Dobrého pastýře v Čerčanech (více zde).

Všem dárcům dopředu děkujeme!