Myš

11.12. 2008 Autor Kostelní myš Komentáře Komentáře (0) Kategorie Články Hodnocení 0.00 Přečteno x2305

Drahá Pí,Vánoce nám klepou na dveře. Napadl první sníh a už i roztál. Začal mráz, tak se farníci míň těší do studeného kostela a víc do teplého Pastoračního centra. Mně pomalu začíná namrzat ocásek. I ve světě nastávají krušnější časy. Lidé tomu říkají ekonomická krize.

Drahá Pí,Vánoce nám klepou na dveře. Napadl první sníh a už i roztál. Začal mráz, tak se farníci míň těší do studeného kostela a víc do teplého Pastoračního centra. Mně pomalu začíná namrzat ocásek. I ve světě nastávají krušnější časy. Lidé tomu říkají ekonomická krize. Já vůbec nevím, v čem spočívá, ale prý nebude tolik jídla jako doteď. Krize musela dopadnout i na naší farnost. Pan kardinál Vlk se asi bál, aby nám nevzali našeho pana faráře, a tak ho povýšil sám osobně v našem kostele. Na návštěvu měl přijet už někdy dřív, jenže místo sebe poslal dopis. To určitě spoustě farníků nestačilo, a tak aby se farníci najedli a Vlk zůstal celý, přijel teď. Byla velká sláva. Pan Vlk hovořil o tom, jak teď, když pana faráře jmenoval do vyšší funkce, stane se z něj doopravdický velký šéf celé farnosti. Takového velkého šéfa je prý větší problém odvolat a Michal Němeček u nás bude minimálně několik let v pohodlí tepla Pastoračního centra. Všichni farníci musí mít radost. Obavy pana arcibiskupa se staly oprávněnými. Ani povýšení Michala Němečka nezabránilo neštěstí. Někdo doopravdy spáchal pokus odstranit Michala Němečka z naší farnosti. Jak jinak si můžu vysvětlit, že tak zkušený řidič naboural s autem?
To můj myší mozeček nikdy nepochopí. Poslední zprávu, kterou jsem slyšela o našem faráři, mi přinesla kamarádka
z radnice. Na vlastní oči viděla a na vlastní čumák cítila, jak se sám pan farář prochází se sedmi mladými ženami po městě. Jedna byla dokonce těhotná. On má pan farář všude nějaké „žákyně", jak jim říká. Nakonec Tě musím varovat! V předvečer sv. Mikuláše, kdy chodí sv. Mikuláš s čerty a anděly po domácnostech a navštěvuje děti, utíkej, zdrhej a schovej se! Nemusíš se bát čertů, ti nic neudělají. Boj se dětí! Zní to divně.
Jenže: Minulý rok jsem na dobříšském náměstí viděla spoustu dětí, co házely petardy všude kolem sebe. Pokud
chceš zůstat naživu, vyhýbej se náměstí. Měj se hezky, přežij ve zdraví, bez úhony letošní tvrdě začínající zimu. Tvoje zatím živá dobříšská velechrámová myš
Šedivka